Barion Pixel 5 lépés az igazán egészséges és finom süteményhez - Az óvodások imádni fogják!
top of page

5 lépés az igazán egészséges és finom süteményhez - Az óvodások imádni fogják!

Üdvözlünk a Tudáskuckó blogján! Az a célunk, hogy segítsünk a szülőknek és gyermekeknek közös főzőcskézésre, ahol egészséges és finom süteményeket készíthetnek el együtt. Ma egy szuper egyszerű, óvodások számára is elkészíthető, dió- és mogyorómentes Banános zabpelyhes keksz receptet mutatunk be, amiben garantáltan minden apró séf örömét lelheti!


A Banános zabpelyhes keksz egyszerű és gyors, ráadásul finom és egészséges hozzávalókat tartalmaz, így jó szívvel ajánljuk az óvodás korosztály számára is.


Hozzávalók:

- 2 érett banán

- 1 és 1/2 csésze zabpehely

- 1/2 csésze aszalt gyümölcs (pl. mazsola, aszalt áfonya, vágott aszalt sárgabarack)

- 1/2 teáskanál fahéj (opcionális)



Az elkészítés menete:

1. Mielőtt nekilátnánk a keksz elkészítésének, először melegítsük elő a sütőt 175°C fokra, és készítsünk elő egy tepsit sütőpapírral.


2. Mielőtt kezünkbe vennénk a fakanalat, jól mossunk kezet! Ez különösen fontos, hiszen a gyerekek keze sokszor jár a szájukhoz, orrukhoz, és bizony a tészta is megérintheti őket.


3. A keverés során fejleszthetik a gyermekek finommotoros képességeiket. Először egy tálban nyomkodjuk össze a banánokat villával, de ne túl pürésre, maradhat egy kis darab is benne. Ezt követően adjuk hozzá a zabpelyhet, az aszalt gyümölcsöket és a fahéjat (opcionális), majd alaposan keverjük össze.


4. A következő lépésben vegyünk kezünkbe a tésztából, és formázzunk kis gombokat vagy korongokat, amelyek méretét mi határozzuk meg. Jó móka lehet a gyermekek számára a henger és lap forma készítése, valamint próbálkozhatnak saját fantáziájuk alapján különböző formákkal is.


5. A kész kekszeket helyezzük a tepsire, és süssük őket 15-20 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.


6. Vegyük ki a kekszeket a sütőből, és hagyjuk őket a tepsin kihűlni néhány percig, majd élvezzük a kézműves, egészséges kekszeket!


Ezek a banános zabpelyhes kekszek nemcsak egészséges és finom csemegét kínálnak az óvodásoknak, de a közös süteménykészítés során remek lehetőséget nyújtanak a minőségi idő eltöltésére és a kreativitás fejlesztésére. Jó sütögetést, és várjuk a további élménybeszámolókat a Tudáskuckó blogon!

48 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page