Barion Pixel
 

Mesélés 0-7 éves kor között

Milyen hangulatot teremtsünk a meséléshez?


A gyermekeink (akárcsak mi, felnőttek) nagyon szeretik, ha csak rájuk fókuszálunk. A mai világunkban nagyon fontos, hogy a telefont és minden más okoseszközt némítsunk le ilyenkor, és egy összebújós esti mesét mondjunk, vagy olvassunk fel a gyermekünknek, a gyermekeinknek.


Nálunk ilyenkor a mi ágyunkba telepszik mindkét gyerkőc. Ők választhatnak maguknak mesét, hacsak nincs valami élethelyzet, ami miatt egy-egy olyan mesét szánok nekik, ami segíteni fogja őket az adott esemény, körülmény, nehézség elviselésében.


A szobában már félhomály van. Este fokozatosan kisebb fényekre váltunk. A mai modern világunkban rengeteg mesterséges fény ér bennünket, s jó, ha ebből fokozatosan megyünk át a sötétségbe. Lehúzom a redőnyt, és kisebb fényű, olvasólámpa mellett mondom a mesét. Amikor fejből mesélünk, azt jó, ha teljesen sötétben tesszük meg, illetve, ha a gyerek igényli, akkor lehet kis alvófénye. Nálunk egy teknős és egy katica formájú elemes kis világító eszköz van számukra a biztonságérzet miatt.