Barion Pixel
top of page

Mit kérünk legtöbbször a fb-on?

🔰 8 éves kisfiamnak lenne szüksége korrepetálásra magyar és matematika tantárgyból


🔰 3. Osztályos kislányomnak keresek magyar irodalom és nyelvtan tanárt korrepetálásra


🔰 XY város vonzáskörzetében keresek lányomnak Tanárt! 1 osztályos


🔰 XY kertvárosban keresnék 2.-os kisiskolás fiamnak matek, illetve magyar korrepetáló tanárt


🔰 2. osztályos kislányom mellé keresek tanárt felzárkóztatásra olvasás, írás, matek tantárgyakbólIlyen KÉTSÉGBEESETT kérésekkel találkozom napi szinten, ahogy görgetem a fb hírfolyamot...


§ Sok szülő nem gondolja komolyan még óvodás korú gyermekénél, hogy segítségre van szüksége az iskolára való felkészítésében. Úgy véli, majd megoldja az óvoda, nem kell ebből nagy ügyet csinálni, túlreagálni. 10 évvel ezelőtt nem volt ilyen. Csakhogy ez nem így van!


§ A mai gyermekek más terepen szocializálódnak, mások az igényeik, az ingerküszöbük. Más a motivációjuk, a figyelmük, másként reagálnak le egy szituációt, sokkal egyedibbek, más fantáziavilággal, kifejezőkészséggel. Sokkal szorongóbbak, vagy épp ellenkezőleg agresszívebbek. Nagyobb szélsőségeket mutatnak minden területen, ami alapja a sikeres iskolakezdésnek.


§ Az óvoda – iskola átmenet nem megoldott a mai oktatási rendszerben. Hiába mutogatunk a rendszerre, mivel arra nincs hatásunk, így érdemes megfontolni a számunkra is elérhető lehetőségeket. Persze csak akkor, ha erre hajlandóságot mutatunk.


§ Történhet iskola-előkészítés az óvodában, azonban azt tapasztalják a tanító kollégák, hogy nagy egyéni különbségekkel érkeznek a gyermekek az első osztályba.


§ A felelős szülő sokat tehet azért, hogy segítse gyermekét ezen a területen is. Elkerülheti a megaláztatást, a kiközösítést, a gyermeke szabadidejének beáldozását, a lelki terheket, a pszichés nyomást, az egyre romló teljesítményt, gyermeke stresszes életét.


§ A nagycsoportban elkezdett iskolaelőkészítő foglalkozások nem azonosak az iskolai tanulással. Nem tananyagot kell bemagolni, csendben ülni és figyelni. Minden ilyen felkészítést végző szakember pontosan ismeri a korosztály sajátosságait, felismeri a hiányosságokat és tudja, hogyan oldja meg őket.Az időben igénybe vett segítség egy életet menthet meg a kudarctól, pszichés gondoktól, mentális problémáktól. Hiszen, ha már a kezdeteknél nincsenek meg a feltételek, nem vagy csak sok munkával behozható hátránnyal indul gyermeke.


71 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page